Mozgó furgonból ugrott ki az M5-ösön egy forgalommal szemben menekülő embercsempész

2023. augusztus 24. – 08:10

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy román férfival szemben, aki, hogy a rendőrök elől elmeneküljön, a forgalommal szemben hajtott fel az M5-ös autópályára, majd a mozgó autójából a lehajtó sávban kiugrott. Az autó rakterében 17 emberrel begurult az autópályára – derül ki a Kecskeméti Járási Ügyészség közleményéből.

A férfi még március 31-én a szerb–magyar határ közelében 17 fő, Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárt vett fel kisteherautójába, majd elindult velük az M5-ös autópályán Budapest irányába. A férfit Lajosmizse magasságában akarták megállítani a rendőrök, de nem állt meg, menekülni kezdett.

Először lehajtott az autópályáról, majd megfordult, és elindult a forgalommal szemben az autópályára. A férfi a mozgásban lévő autóból kiugrott, és megpróbált elfutni, az irányítás nélkül maradt furgon pedig – rakterében a 17 menekülttel – a forgalommal szemben begurult az autópályára, és ott a szalagkorlátnak ütközve állt meg. A balesetben senki nem sérült meg.

A közlemény szerint a furgon raktere a 17 személynek szűk volt, az rosszul szellőzött, ott sem ülések, sem biztonsági övek nem voltak. Az ügyészség a férfit a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és kiutasítás kiszabását indítványozták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!