Beolvadt a Merényi kórház a Semmelweis Egyetembe, több osztály és szakrendelés is elköltözik

2023. augusztus 24. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

November 1-jétől a Semmelweis Egyetem tulajdonába kerül a Merényi Gusztáv Kórház Telephelye, az integrálás miatt több kórházi osztályt is elköltöztetnek – közölte az egyetem. „Annak érdekében, hogy a traumatológiai ellátás térben is közel kerülhessen azokhoz a társszakmákhoz, amelyekkel szoros együttműködésre van szükség (pl. intenzív ellátás, sebészet, képalkotás), szükségessé válik néhány intézet, klinika vagy szakrendelés költözése” – olvasható a közleményben.

A költözések így alakulnak:

  • a traumatológia a Gyáli út 17–19.-ből az Üllői út 78.-ba;
  • a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ az augusztus 28-i héten a Gyulai Pál utcából a Gyáli úti Merényi kórház 1-es és 4-es épületébe;
  • az Ortopédiai Klinika szeptemberben az Üllői út helyett már a Merényi Gusztáv telephely 30-as számú épületének 1. emeletén, a Gyáli út 17–19.-be;
  • a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete októberben a Szent Rókus Klinikai Tömbbe

települ át.

Máshol lesz a meddőségi ellátás is

A költözés érinti a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumát is. Októbertől átmenetileg a fekvőbetegeket a Nőgyógyászati Klinikán látják majd el, a járóbetegeket pedig a Merényi telephely 30-as épületében.

Hosszabb távon – várhatóan jövő februártól – azonban a teljes centrum a Gyáli úton kap helyet, ahol a jelenleginél több IVF-kezelés elvégzésére nyílik lehetőség, olvasható a közleményben. A költözések érintik az otthonlélegeztetési részleg és a transzplantációs gondozás munkáját is, ezek a tervek szerint a Baross utcai épületben kapnak majd helyet.

Az egyetem, aminek szenátusa még júniusban döntött az integrálásról, azt közölte, hogy a költözések alatt a betegellátás zavartalan lesz, és kérte, hogy a betegek kövessék az egyetem honlapját az aktuális információkért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!