Vasárnapig tombol a kánikula, 36 fok is lehet

2023. augusztus 23. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi napokhoz képest több felhő lesz az égen, leginkább a Dunántúl nyugati, északnyugati részein és az ország északkeleti harmadán várhatóak záporok, zivatarok, de nagyrészt többórás napsütés várható szerdán is, 29 és 36 fok közötti csúcsértékekkel – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon. Azt írják, hogy északkeleten egy-egy heves zivatarra is van esély felhőszakadással, jégesővel és átmenetileg viharos széllökésekkel.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, legfeljebb az Északi-középhegység térségében és délkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, írja az Időkép. A csúcsértékek 29–35 fok között alakulnak.

Eső pénteken sem várható, legfeljebb északnyugatra sodródhat be egy-egy zápor, zivatar a délután folyamán. A déli-délnyugati szél északnyugaton átmenetileg megélénkülhet. Napközben a hőmérséklet 29–36 fokig emelkedhet.

Szombaton napközben még szintén hőség várható, északon, északnyugaton viszont késő délután és este már kialakulhatnak záporok és akár heves zivatarok is. A Dunántúlon megélénkül a déli szél, a csúcshőmérséklet 30–36 fok között valószínű. Vasárnap egy heves zivatarokkal érkező hidegfront vethet véget a hőségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!