Tibor számlát nyitott, aztán egyszer csak 8,8 milliárdos mínuszt mutatott az egyenleg

2023. augusztus 22. – 06:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon meglepődött az a férfi, akinek a bankszámlanyitás után három hónappal zárolta a folyószámláját a magyarországi Unicredit bank, az egyenlege pedig 8,8 milliárd forintos mínuszt mutatott, írja a Blikk.

Fehér Tibor három hónappal ezelőtt nyitott számlát az Unicredit banknál. A folyószámlán nem volt túl nagy forgalom: havonta 200 ezer forint érkezett rendszeresen egy cégtől, illetve két átutalás magánszemélyektől.

A számlán összesen 1,1 millió forint volt, amikor Fehér Tibor két héttel ezelőtt egy átutalást már nem tudott elintézni. Felhívta a bankot, ahol annyit tudott meg, hogy zárolták a számláját.

Több sikertelen telefonálás után bement a bankfiókba. Ott aztán jött a sokkoló hír: a számlája 8 887 777 260,63 forintos mínuszban van. A bankban megnyugtatásul annyit tudtak mondani neki, hogy valószínűleg valamilyen technikai hiba történt, illetve azt, hogy ilyet még a banki alkalmazottak se láttak soha.

A Blikk kérdésére az Unicredit a banktitokra hivatkozva azt válaszolta, hogy csak az ügyfeleknek adhatnak ezzel kapcsolatos információt. Ha az ügyfél panaszt tett, akkor azt kivizsgálják, az ügyfelet pedig az előírt határidőt betartva értesítik.

Frissítés: Eltűnt a zárolása, és kedd reggelre visszaállt az eredeti számlaegyenlege, bár utalni még nem tudott – mondta Fehér Tibor a Blikknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!