Még hogy a szomszéd kertje zöldebb: saját kertjét választotta a legszebbnek egy fideszes képviselő Érden

2023. augusztus 19. – 16:02

Még hogy a szomszéd kertje zöldebb: saját kertjét választotta a legszebbnek egy fideszes képviselő Érden
Fotó: Antunovics Antal / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Öt kategóriából háromban nyert, egyben második lett Antunovits Antal érdi képviselő pályázata az önkormányzat Virágzó Érdi Porta programjában, írja az Érdmost.hu. Antunovits a pályázatok elbírálásáról döntő testületnek is tagja volt, így szavazhatott a saját kertjéről is. És ami szép, az szép: a saját kertjére voksolt. Ezt később meg is erősítette, de előbb hazugsággal vádolta meg a lapot. Lássuk az eseményeket!

2019 óta rendezik meg Érden a Virágzó Érdi Porta elnevezésű kertszépségversenyt. A verseny egyre népszerűbb, így elindultak rajta olyan helyi kerttulajdonosok is, akik a bírálatban is részt vesznek. Mikor kiderült az összeférhetetlenség, a verseny bírálóbizottságának elnöke, Andrasek Mónika (Szövetség Érdért) azt javasolta, hogy saját pályaművét senki ne pontozza. Ezzel azt szerette volna elérni, hogy senki ne élhessen vissza bizottsági tagságból fakadó hatalmával, ha már

„akadt olyan képviselőtársunk, aki ízléstelenül elindult azon a pályázaton, amit ő bírál el”.

Ezután szavaztak az anonim pályaművekről, az anonimitással akarták elkerülni , hogy a bírálók részrehajlóak lehessenek. Andrasek szerint azonban a begyűjtött szavazólapokból valószínűsíthető, hogy

„Antunovits a saját pályázataira maximális pontszámot adott ahelyett, hogy üresen hagyta volna a rubrikát, vagyis tartózkodott volna a szavazástól”.

A versenyre idén 29-en jelentkeztek, öt kategóriában lehetett indulni:

  • Virágzó érdi porta,
  • Bőtermő érdi konyhakert,
  • Szép utcafront,
  • Szép érdi erkély, terasz, illetve
  • Ökokert.

Az első három helyezett növényvásárlási, kertészeti utalványt nyert, Antunovits Antal fideszes képviselő így 180 ezer forint értékű utalványt tett zsebre. A 444.hu cikke szerint viszont gyorsan ki is vette onnan, a képviselő ugyanis azt írja Facebookon, hogy már a nevezéskor elhatározta, hogy a díjat átadja a helyi iskoláknak.

A posztban Antunovits felhívja a figyelmet, hogy

  • a gyönyörű kert tulajdonképpen a feleségéé,
  • ha a bizottság nyolc tagjából a többi hét is az ő kertjére szavazott, akkor nem személyes alapon született a döntés, hanem a minőség alapján.

Majd felteszi kérdést:

ha titkos volt a szavazás, vajon honnan tudja a bizottság baloldali elnöke, ő hogyan szavazott?

Ez utóbbihoz tegyük hozzá, hogy a nyolcból nyolc szavazat miatt talán nem olyan nehéz kikövetkeztetni. Antunovits végül azt írja: „Ettől függetlenül elismerem, hogy bár a legjobb szándék vezetett, hiba volt szavaznom arra a pályázatra, amelyhez személyes kötődés fűz.” Majd felkéri „az önkormányzati pénzből fenntartott médiát, hogy tartózkodjon a hazug, lejárató manipulatív cikkek megjelentetésétől”.

Hogy milyen mezőnyben sikerült tarolnia Antunovits Antalnak, azt sajnos nem tudjuk, de ebből a június végi posztból megismerhetjük a képviselő és felesége kertjét, ahogy írta:

„Otthon, édes otthon, mi így szeretjük. Nyugalom, béke, pihenés a virágokkal.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!