Kósa Lajos arra biztatott mindenkit a Farmer-Expón, hogy böfögjön szén-dioxidot

2023. augusztus 18. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Beszédet mondott Kósa Lajos a debreceni Farmer-Expó megnyitóján, írja a 444. Az országgyűlési képviselő sok érdekes dolgot mondott az Európai Unióról – többek között azt, hogy 200 év múlva már nem fog létezni, ezért „meghallgatjuk őket, vitatkozunk velük, de ne vegyük őket komolyan”, illetve azt is, hogy „harcolni kell a brüsszeli hülyeséggel szemben”. Ezt már az EU-s klímacélokkal és szén-dioxid-csökkentéssel kapcsolatban mondta, amiről szintén megosztott néhány magvas gondolatot a közönséggel.

Például azt, hogy „ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más…”. Felteszi a megkerülhetetlen kérdést, hogy akik „a szén-dioxidot mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik”, vajon a sörgyártást miért nem akarják betiltani? A kérdés költői, a válasz nem derül ki.

A sáskaevésről is megvan a képviselő véleménye: nem érti például, hogy miért kellene betiltani a kérődző állattartást, és helyette rovarokat enni, mert hát „a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szublimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának…”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!