Állami kitüntetést kapott Csepregi Éva, akit lenyűgöz Szijjártó Péter munkabírása

2023. augusztus 18. – 21:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje nevű állami kitüntetéssel díjazták Csepregi Évát, a Neoton Família énekesnőjét. A kormány oldalára feltöltött – és a 444 által kiszúrt – lista szerint Csepregit „az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő előadóművészete, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozása és felzárkóztatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként” tüntette ki Novák Katalin a belügyminiszter felterjesztése alapján.

Kulturális tevékenysége mellett Csepregi nemrég, 2022 végén a Mandinernek adott interjúban egyébként úgy fogalmazott, hogy lenyűgözi Szijjártó Péter munkabírása és kitartása. Az énekesnő a kormánylapnak azt is mondta, hogy politizálni nem szokott, csak érzései vannak, ugyanakkor jó érzéssel tölti el, hogy „olyanok kezében van az ország irányítása, akik például az orosz–ukrán háború láttán békét akarnak, megoldást sürgetnek, és kiállnak a magyar érdekek mellett”.

Ebben a beszélgetésben szóba kerül, hogy Szijjártó korábban elmondta, nagy rajongója a Neotonnak és azon belül Csepreginek, aki erre úgy reagált, hogy már azelőtt találkoztak Szijjártóval, hogy a fideszes politikusból külügyminiszter lett. „Azóta többször is találkoztam vele a koncertjeinken, a Szép nyári nap című előadásunkon az Operettben pedig meginvitált a páholyába” – mondta az énekesnő.

Sokan mások is kaptak még állami elismeréseket augusztus 20. alkalmából, a Pintér Sándor által előterjesztettek névsorát itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!