Zavarta a hajléktalan, ezért alvás közben leöntötte vízzel télen, mire a nő reggelre meghalt

2023. augusztus 17. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés miatt emeltek vádat egy 50 éves férfi ellen, akit zavart a lakóházuk közelében élő hajléktalan, ezért 2020-ban egy téli éjszakán egy vödör vizet öntött az alvó nőre, aki emiatt reggelre kihűlés miatt meghalt – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi a családjával egy XIX. kerületi társasházban lakott. A hajléktalan nő rendszeresen koldult és italozott, hangoskodott a környéken. A nő 2020-ban már fizikailag legyengült állapotban volt, csak járókerettel tudott mozogni. A férfit idővel egyre jobban zavarta a nő életmódja és viselkedése, többször tett bejelentést, de a hatóságok intézkedéseit nem tartotta megfelelőnek.

A férfi 2020 nyarán és őszén többször leöntötte a sértettet vízzel azért, hogy elüldözze. A nő egy rövid időre el is hagyta a teret, de aztán újra visszatért. December 13-án éjszaka a férfi ismét leöntötte a plédekkel betakarózva alvó hajléktalan nőt egy vödör vízzel, majd magára hagyta.

A nő emiatt még éjszaka életét vesztette. Holttestét reggel fedezték fel, rendőri eljárás is indult. Amikor az elkövető férfi ezt észrevette, összetörte és kidobta a használt vödröt, az éjszaka viselt ruháit, sapkáját pedig szétvagdosta és szintén kidobta. Az 50 éves férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!