Blikk: Befolyásos, kormányközeli, milliárdos vállalkozó ellen kellett intézkedniük a rendőröknek a Sziget Fesztiválnál

2023. augusztus 17. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy „befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos” vállalkozó ellen kellett intézkedniük a rendőröknek vasárnap hajnalban a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében, írja a Blikk. Az Országos Mentőszolgálat lapunknak megerősítette: egy fiatal férfit kórházba szállítottak a helyszínről végtagsérülés miatt.

A Blikk szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a fiatal vállalkozót az intézkedés előtt pár perccel a viselkedése miatt dobták ki a Szigetről a biztonságiak, a rendezvény területén szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét. Szemtanúk szerint azért kellett a rendőröknek intézkedniük, mert a vállalkozó nem akarta igazolni személyazonosságát, helyette feljelentéssel, a rendőrök leszerelésével, sztárügyvédekkel, rokoni kapcsolataival fenyegetőzött. A Blikk szemtanúi szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarta a viselkedése.

A történtekről hétfőn a Telexhez is eljutottak információk, ezért kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget és próbáltuk felvenni a kapcsolatot az érintett vállalkozóval.

A rendőrség a Telexnek és a Blikknek hivatalosan is megerősítette, hogy intézkedtek egy férfivel szemben. Válaszukban azt írták: a Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőrökhöz augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfivel, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása.

A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólítás után testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene.

A férfit megszondáztatták, ez pozitív értéket mutatott. A vállalkozó az igazoltatás után karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is.

A Telexnek az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy kórházba vitték a férfit. Röviden ennyit írtak: „A jelzett címről egy fiatal férfit szállítottunk kórházba végtagsérülés miatt. A diagnózis és súlyossági fok meghatározása a kórházi vizsgálatok után lehetséges.”

Azt, hogy pontosan ki az érintett milliárdos vállalkozó, nem hozták nyilvánosságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!