A Lánchíd világítási rendszerén csapott össze a főváros és a kormány

2023. augusztus 17. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva



Tüttő Katalin főpolgármester-helyettes azzal kezdte Facebook-posztját, hogy a Lánchíd a szívügye. Ezek után felelevenítette a hétfői esetet, hogy a kormány már akkor le akarta zárni (sajátjaként használni) a hidat a vasárnapi tűzijáték előkészületei miatt, aztán később az ellenkezés után megnyitották. Karácsony Gergely főpolgármester rendőrt hívott a biztonsági őrökre. Tüttő megjegyezte, a kormánnyal való beszélgetések konstruktívan zajlottak, úgy érveltek, hogy a hétvégén a Lánchíd a gyalogosoké lesz.

A megállapodás utolsó pontjánál újra összefeszültek a kormánnyal, mert az állami rendezvényszervező (NRÜ) rá akar csatlakozni a most felújított híd még garanciális világítási rendszerére, hogy szabadon színezhessék a hidat.

„Mire azt mondtam, hogy nem, mert azt nem lehet, hogy a kimondott szavaknak ne legyenek következményei.”

Visszaidézte, hogy hatmilliárdot ígért a kormány a felújításra, amiből nem kaptak semmit, de az még érzékenyebben érintette Tüttőt, hogy az állami főépítész „körbekiabálja a sajtót, hogy a főváros bazári díszkivilágítással csúfítja el a hidat, miközben csak az új világítási rendszer próbája zajlott.”

A főépítész, Lánszki Regő azt is mondta Tüttő állítása szerint, hogy egy padot lehet összevissza festegetni, de a Lánchidat nem. „Majd másnap jönnek, hogy akkor ők összevissza festegetnék a hidat” – írta Tüttő.

Csak a közérthetőségért: az országos főépítész, Lánszki még július közepén posztolt. Azt is hozzátette még, hogy a kivilágítás nem játék, az az építészeti méltóság karakteres eszköze. Augusztus 20-ig még van egy teljes munkanap, és még ott a szombat is, addig megállapodhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!