Egyedi ötlet: családbaráttá alakítják át a Kiskörén veszteglő luxus-nyaralóhajókat

2023. augusztus 17. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Új stratégiát dolgozott ki a Mahart a Tisza-tavi és Tokaj térségbeli nyaralóhajózás fellendítésére – közölte az állami vállalat az MTI-nek eljuttatott csütörtöki közleményében. A cégnek egy nappal azután jutott eszébe egy közhelyes közleményt kiadni, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő lefotózta a Kiskörén veszteglő flottát. A hajókat egy ötmilliárd forintos program keretében vásárolták. A legkisebb, 4+2 személyes folyami luxus-nyaralóhajót egyébként 800 ezer forintért lehet kibérelni egy háromnapos hétvégére.

Na de térjünk vissza a közleményhez: „A Kisköre városban lévő bázist átalakítják Családbarát Kikötő és Rendezvényközponttá. A magyar családok a tervezett programok révén maradandó élményt szerezhetnek, és közben megtapasztalhatják a Tisza-tó és Tokaj természeti értékeit.”

A Mahart a továbbiakban szálláshelyként is hasznosítja a kikötőben álló hajókat, csapatépítésre pedig akár egy napra is kiad hajókat – állították. Emellett saját üzemeltetésben megnyitották a Lábasház büfét, hasonlóképpen működtetik a kilátót, a szolgáltatások bővítése érdekében pedig beszereztek húsz összecsukható, hajón szállítható kerékpárt és tíz kenut is.

A cég azt is tudatta, hogy az idei szezonban eddig 142 hajókiadás volt, átlagosan négynapos bérleti idővel, gyakoriak voltak a last minute foglalások. (Szerdán egyébként épp ezt kérdeztük a Maharttól, idén hányszor bérelték ki a hajókat. Az MTI-n keresztül válaszoltak.)

A mostani átalakításoktól azt várja a Mahart, hogy az üzleti eredményei folyamatosan javuljanak. Az eredményekről is érdeklődtünk, ebben a közleményben ezt is megválaszolták. Íme:

„A Mahart Magyar Hajózási Zrt. nettó árbevétele 162,2 millió forintot tett ki 2021-ben, miközben egy évvel korábban 112,8 millió forint volt ez az összeg. Az adózott eredmény 91,8 millió forintos mínuszt mutatott 2021-ben, szemben az egy évvel korábbi plusz 141,2 millió forinttal.”

Akkor már csak az a kérdés, hogy 2021-ben miért termelt 100 millió forintnál is nagyobb veszteséget ez az ágazat a cég hivatalos jelentése szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!