Lekapart 573 sorsjegyet, mégsem mosolygott rá a szerencse

2023. augusztus 16. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki egy lottózóban dolgozott, és anyagi nehézségeire azt találta ki megoldásként, hogy lekapar 573 sorsjegyet, a várható nyereményből pedig rendezi majd a hiányt és az életét.

A nő tavaly év elején öt hónap alatt összesen 1 millió 120 ezer forint értékű sorsjegyet kapart le, az ügyészség közleménye azonban nem szól arról, hogy ezalatt nagyobb nyereményhez jutott volna. Talán emiatt történhetett, hogy tavaly májusban eltulajdonított a bevételből további 300 ezer forintot.

A nő azért, hogy a munkáltatója előtt leplezze a történteket, a nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, és azokat meglévőként tüntette fel a leltárjelentésekben.

Miután lebukott, együttműködött a nyomozó hatósággal, és az okozott kárt teljes egészében megtérítette közvetítői eljárás keretében.

Mint az ügyészség írja, „tekintettel azonban arra, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért az eredményes közvetítői eljárás alapján sem volt törvényi lehetőség az eljárás megszüntetésére, így az ügyészségnek vádat kellett emelnie a Fonyódi Járásbíróságon, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az asszonnyal szemben”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!