Politikai indíttatásúnak találta a Momentum plakátjait, leszedette őket a szentgotthárdi polgármester

2023. augusztus 15. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva


Pleva Dániel, a Momentum Mozgalom Körmendi Helyi Szervezetének elnöke azt írja Facebookon, hogy többhetes egyeztetés, engedélyezés után hétfőn aktivistáik felállítottak Celldömölkön és Szentgotthárdon egy vándorplakát-kiállítást. Pleva szerint

„a polgármester egy nap után leszedette a plakátjainkat Szentgotthárdon!”

Az ügyben kérdéseket küldtünk Huszár Gábornak, Szentgotthárd polgármesterének, aki megerősítette, hogy a plakátokat az önkormányzat szedette le. Huszár szerint az önkormányzat a Momentummal kötött megállapodást Szentgotthárd főterén egy területrész használatára, a kérelemben és a megkötött szerződésben is 20 négyzetméter közterület használatáról van szó „plakátkiállítás céljából” szövegezéssel.

“A közterület használatát az ilyen esetekben szokott módon ingyenesen tettük lehetővé” – írta válaszában a polgármester, aki szerint a szerződésben foglaltakkal ellentétben a Momentum számos,

"leginkább az óriásplakátokhoz fogható méretű transzparenst helyezett ki politikai indíttatású hirdetésekkel.”

A polgármester cáfolta a heteken át tartó egyeztetés és a városképi egyeztetés létrejöttét is, mivel a szerződést előkészítők a „plakátkiállítás” fogalmán nem ezt értették.

"A közterületfoglalás augusztus 21-ig volt engedélyezve – ebbe beleesik augusztus 20., ami Szentgotthárd alapításának 840., várossá avatásának 40. évfordulója városi ünnepségekkel – értelemszerűen a több hetes előkészítéssel szervezett programok a település főterén is zajlanak.

“Ezek nem valósulhatnak meg politikai szervezet odahelyezett óriásplakátjai között”

– írta Huszár Gábor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!