Kutyatartási horror Ajkán: 17 kutyát mentettek ki az állatvédők egy férfitól, de még több mint 30 maradt nála

2023. augusztus 14. – 21:49

Másolás

Vágólapra másolva

17 kutyát mentett ki az ajkai állatvédő egyesület egy helyi férfitól, aki körülbelül 50 állatot tartott rossz körülmények között – számolt be az RTL Híradó.

A több tucat, részben igen nagy testű kutyát tartó férfinak a városból nemrég ki kellett költöznie, így most a közeli szőlőhegyen rémisztgetik a hétvégi házak tulajdonosait az állatok, amelyek könnyen ki tudnak mászni az OSB-lapokból eszkábált kerítésen. Az előző, most már üres ajkai házban készült felvételeken patkányok szaladgálnak, és mindenhol szemét látható. A kutyák gazdája a Híradó riporterének nyilatkozva azt mondta, kutyái mind oltva vannak, nincs gond velük, és nagyon szereti őket. A környékbeliek azonban nem látják ilyen pozitívan a helyzetet, többen az utcára sem mernek kimenni, volt köztük, aki értesítette az állatvédőket.

A Vahur Állatvédő Egyesület 17 kutyát már elhozott a férfitól, ezek soványak voltak, nem kaptak oltást, csip nem volt bennük, többen tele voltak elfertőződött sebekkel, törött végtagokkal, vemhesek vagy álvemhesek voltak. A gazda azonban nem hagyta, hogy a maradék több mint 30 állattól is megszabadítsák.

Az önkormányzat szerint az ügy a kormányhivatal hatásköre, ahonnan a Híradó azt a tájékoztatást kapta, hogy hatósági eljárás van folyamatban; már több ellenőrzést lefolytattak, és továbbiak is várhatók, hogy kiderüljön, a férfi javított-e az állattartás körülményein.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!