Vett egy használt autót, kijöttek hozzá a rendőrök, és szóltak, hogy lopott a jármű. Most bukhatja a pénzét

2023. augusztus 13. – 20:43

Másolás

Vágólapra másolva

Lefoglalta a rendőrség egy család frissen vásárolt autóját, mert kiderült, hogy a kereskedésben vásárolt jármű lopott volt – írja az Rtl.hu. Az autót minden szabályt betartva vették, csináltattak rá eredetiségvizsgálatot, majd át is tudták azt íratni a kormányablakban. A törvény ilyen esetekben viszont az eredeti tulajdonost védi.

Az RTL Híradónak nyilatkozó Sipőcz Zoltánnak négy kisgyereke van, ezért vett egy nagy méretű családi autót. Mivel nemrég újították fel a házat, új autóra nem volt pénzük, de 3 milliós hitelből tudtak venni egy használtat. A kocsit egy budapesti kereskedésből vitték haza.

Sipőcz szerint az autó eredetiségvizsgálata több mint húszezer forintba került, az átírás pedig több mint százezerbe. Mégsem merült fel egyik helyen sem, hogy valami probléma lehet a kocsival, például hogy lopott lehet.

Márpedig az volt. Sipőczék házánál egy nap rendőrök jelentek meg, házkutatást tartottak, és elvették a családi autó kocsikulcsait. A járművet viszont nem vitték el, sőt, azt kérték Sipőcztől, hogy vigyázzon rá, például ha jégeső jön, akkor rakjon rá újságpapírt.

A nyomozás szerint egy kalocsai férfi kölcsönadta felesége autóját egy ismerősének, aki aztán fogta magát, és eladta a kocsit egy kereskedésben. Az állami nyilvántartás szerint nem volt semmi baj az adásvétellel. Arra csak később jutottak a rendőrök, hogy az autót nem az eredeti tulajdonos adta el.

Az RTL-nek nyilatkozó szakjogász szerint a rendőrök jogszerűen jártak el, mert ilyen esetekben az eredeti tulajdonost védi a törvény. Az új tulajdonos ilyenkor az eredetiségvizsgálatot végző céget és az autókereskedést is perelheti, de egy ilyen ügyben valószínűleg csak évek múlva lesz ítélet.

A család megkereste az autókereskedőt, hogy visszaadják-e a pénzét, de még csak választ sem kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!