Két nap, két budapesti kerület, közel ötszáz gyorshajtó

2023. augusztus 10. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nap alatt csaknem kilencezer gépjármű sebességét ellenőrizték Budapest II. kerületében, gyorshajtást összesen 54 esetben rögzítettek. A XI. kerületben két nap alatt 403 gyorshajtót mértek be – írja a Police.hu.

Beszámolójuk szerint a II. kerületi önkormányzat által a Máriaremetei útra és a Nagykovácsi útra telepített traffiboxok előtt augusztus 8-án 7066 jármű haladt el, ebből 20 lépte át a megengedett sebességhatárt. A rendőrök az Árpád fejedelem útján is ellenőrizték a forgalmat ezen a napon, itt valamivel kevesebb mint 2000 autóból 34 ment gyorsabban. A kerületi mérés „rekordere” 50 helyett 87 km/h-val közlekedett.

A XI. kerületben még napokra bontva is rosszabb a helyzet: augusztus 9-én a Nagyszőlős utcán mértek a rendőrök,

kevesebb mint öt óra alatt 3000 jármű haladt el, ebből 196 átlépte a megengedett sebességet.

Itt a leggyorsabb autós 50 helyett 93 km/h-val száguldott. Hasonlóan rossz eredmény jött ki másnap is, ekkor a Nagyszőlős utca mellett az Andor utcán is mértek: 5360 elhaladó járműből 207 lépte át a megengedett 50-es határt. Ezen mérés alkalmával találták meg a két nap negatív csúcstartóját is: 138-cal ment 50 helyett. A két és félszeres gyorshajtásért 300 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetnie.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Szeptembertől 1-jétől várhatóan minden kategóriában megemeli a kormány a sebességhatár túllépéséért járó bírságok összegét. Júliusban megszaporodtak a gyorshajtások, az egyik kirívó eset az Árpád hídon történt halálos közlekedési baleset volt, de aztán egy Mercedes is 171-gyel száguldott át rajta, a napokban pedig autós üldözéssé fajult egy közúti ellenőrzés Vácon, ahol két járőr követni kezdte a száguldozó Mercedest, erről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!