30 tonna, 480 milliárdnyi kábítószer-alapanyagot foglalt le a rendőrség

2023. augusztus 10. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen mintegy 480 milliárd forintnak megfelelő kábítószer piacra kerülését akadályozta meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – adta hírül a Police.hu.

Első körben 13 tonna prekurzor lefoglalása történt meg a soproni vámudvarban a NAV jelzése alapján még áprilisban. Pár nappal később pedig két budapesti raktárban még 19 tonna hasonló vegyi anyagot találtak a nyomozók. A felderítés szálai nemzetközi irányba mutatnak.

A történet még áprilisban indult, amikor egy soproni vámudvarban kábítószernyomokat találtak a rendőrök egy konténernél. Pár napon belül eljutottak még két budapesti, X. kerületi raktárhoz. Egyik az Árpa utcában, a másik a Száva utcában volt. Ezen lerakatokban is ugyanolyan csomagolású kartonokat találtak, mint a soproni konténerben A nyomozás felderítette, hogy a dobozok ugyancsak kábítószer-prekurzorokat tartalmaznak, mint a korábbiak.

A hivatalos, bejelentett áru műtrágya alapanyag volt, vagyis magnézium. Ebből mindössze néhány raklap volt a konténer, illetve a raktárak bejáratánál, míg az illegális vegyi anyaggal teli dobozok jóval hátrébb.

A nyomozás jelenlegi információi alapján egyértelmű, hogy a szállítmányok mögött egy nemzetközi bűnhálózat áll, a tagok azonosítása még jelenleg is zajlik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!