950 millióért árulják Torgyán József egykori villáját

2023. augusztus 10. – 15:41

950 millióért árulják Torgyán József egykori villáját
Emléktábla a XII. kerületi ház kerítésén – Forrás: Google Streetview

Másolás

Vágólapra másolva

950 millióért, tehát négyzetméterenként több mint 2,9 millió forintért árulják Torgyán József egykori villáját – írja a Pénzcentrum. A XII. kerületi, panorámás Torgyán-villa egy 1200 négyzetméteres telken fekszik, van benne szauna is.

Az épület 324 négyzetméteres, hat szoba van benne. A Mártonhegyen, a Tállya és a Méra utca találkozásánál található, háromszintes villáról a hirdetésben azt írják, a neves építész tervei alapján készült épület kifogástalan műszaki állapotban van. A néhai politikusnak emléktáblája is van a kerítésen, amit 2021-ben állított a hegyvidéki önkormányzat.

A 2017-ben elhunyt politikus még 2000-ben vásárolta a villát, amit az tett emlékezetessé, hogy Torgyán egyszer „kifelejtette” a vagyonnyilatkozatából. A politikus ezt később azzal indokolta, hogy nem akarta, hogy a bűnözők megtudják, hogy hol lakik.

Akkori hírek szerint egyébként 50 millió forintért vásárolta meg az ingatlant, a felújítási munkák után villájának értékét 100-120 millióra becsülték, most jóval többért árulják.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

A hirdetés szerint a három szintes épület alsó szintjén, dupla garázs, gépészet, háztartási helyiségek, szauna, vendégszoba és tágas, kertkapcsolatos előtér kapott helyet. A földszinten fogadótér, nappali, étkező konyha, gardróbszoba található, terasszal, közvetlen kertkapcsolattal. Az emeleten hálószobák, tárolók, fürdő és egy panorámás, teraszkapcsolatos dolgozószoba található. A szinteket belső lépcső köti össze, a lift helye rendelkezésre áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!