Szépen becsomagolt milliók utaztak a buszokon Lenti és Budapest között – így váltott eurót forintra két férfi

2023. augusztus 8. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Két helyszínen csaptak le augusztus 7-én a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói két férfira, akik több éve folytattak illegális valutaváltó tevékenységet engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül – írja a Police.hu.

A pénzváltó bizniszhez távolsági buszokat vettek igénybe: az 55 éves helyi Cs. Zoltán körülbelül heti rendszerességgel küldött Lentiből busszal eurót egy 48 éves egyiptomi férfinak Budapestre, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza.

A rendőrök akkor érték tetten a külföldi férfit, amikor a neki küldött, 60 ezer eurót tartalmazó csomagot átvette a buszsofőrtől a Népligetben, az annak megfelelő összegű forintot átadta.

A nála lévő, 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő férfinál talált 13 millió forintot érő valutát lefoglalták.

Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A nyomozók mindkét férfit elfogták, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az nem derült ki, hogy milyen forrásból származó összegeket váltogattak egymás között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!