A nyár is szabadságra ment: újabb hidegfront jön szerdán

2023. augusztus 7. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn északnyugaton kimondottan őszies idő várható, sok lesz a felhő, és tartósabb eső is kialakulhat. Máshol bőven lesz részünk napsütésben, de a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan továbbra is kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok, írja az Időkép. A csúcshőmérséklet 16–23 fok között lesz, de a hőérzetet a sokfelé erős nyugati, északnyugati szél tovább ronthatja.

Kedden már barátságosabb időre van kilátás, veszít a szél az erejéből, és az ország nagy részén hosszabb időszakokra kisüt a nap. Helyenként záporok, zivatarok északon, északkeleten fordulhatnak elő a délutáni órákban. Hűvös lesz a hajnal, néhol 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 19–24 fokra számíthatunk, ami az Időkép szerint inkább szeptember közepének felel meg mintsem augusztus elejének.

Szerdán északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, emiatt erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton és északon záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ezúttal a délnyugatira forduló szél támadhat fel többfelé. Ismét hűvös lesz a hajnal, délután pedig 21–27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön még többfelé élénk lehet a légmozgás, és helyenként záporok is kialakulhatnak. Az ország nagy részén emellett viszont napsütésből sem lesz hiány (21–27 fok).

A remény péntektől csillan fel, amikor fokozatos felmelegedés veheti kezdetét, a hétvégétől visszatérhet az igazi nyár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!