12 ezer liter égető érzést, hasmenést okozó tejet vont vissza az Aldi

2023. augusztus 6. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

A piliscsabai Aldiban vásárolt 1,5 százalékos, saját márkás tej már kis mennyiségben való elfogyasztása után több vásárló is észlelte a minap, hogy maró érzés jelentkezik a nyelvén, a nyelőcsövében, később pedig tartós hasfájást is okoz. Sokan visszavitték a tejet a boltba, ahol vissza is vették.

Az Aldiban azt mondták a vásárlóknak, már értesítették a központot, a problémás tejet hivatalosan azonban még mindig nem hívták vissza, legalábbis vasárnap estig se a Nébih, se az Aldi oldalán nincs erről hír. A Nébih azonban a Blikk megkeresésére azt közölte, hogy az Aldi saját hatáskörében kivonta a forgalomból a problémás terméket. Egy bizonyos gyártási sorozatnál vannak gondok, ám ebből július 25-én több, mint 12 ezer liter került forgalomba.

A probléma az Aldi saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL tejével van, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.

Az Aldi részletes, laboratóriumi vizsgálatot is indított a vállalkozás által forgalmazott 1,5%-os ESL tej kapcsán. Az előállító szintén megkezdte az esemény kivizsgálását, melynek eredményéről a későbbiekben tájékoztatást nyújtanak. A jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik, a vállalkozások által megtett intézkedések megfelelőségét az illetékes hatóság felügyeli.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!