Nem fékezett le a 2-es villamos a Fővám térnél, halálra gázolt egy idős nőt

2023. augusztus 3. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán este a 2-es villamos egy szerelvénye nem fékezett le, és elgázolt egy idős nőt a Fővám téren, aki meghalt a balesetben, írja a Bors. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a Telexnek azt válaszolta: a balesetet a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja.

A Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es villamos épp a megálló felé ment, de valami miatt nem fékezett le. Egyelőre nem tudni, hogy ennek mi volt az oka.

Az idős nő egy Közvágóhíd felé tartó villamosra szeretett volna felszállni, és emiatt lépett a sínekre. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de a Bors cikke szerint ott belehalt sérüléseibe.

A szerelvényt végül a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződésnél tudták megállítani. A baleset után a rendőrség lezárta 2-es, a 2B és a 23-as villamosok szakaszát a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között, helyette pótlóbuszokkal lehetett közlekedni.

Kérdéseket küldtünk az Országos Mentőszolgálatnak és a BKK-nak is.

A BKK a cikk megjelenése után azt válaszolta, az ügyet a rendőrség vizsgálja, az ő feladatuk feltárni, hogy „milyen tényezők (emberi, műszaki) játszhattak közre a tragikus esemény bekövetkeztében”. Hozzáteszik viszont, hogy „minden üzemkezdet előtt a telephelyeken megtörténik a járművek ellenőrzése és karbantartása. Forgalomba csak olyan jármű kerülhet, amely megfelel a hatósági szabályoknak, és nem veszélyezteti a közlekedés biztonságos fenntartását”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!