Törött üvegdarabbal szurkálta háton a saját fiát egy kiskunlacházi férfi, vádat emeltek ellene

2023. július 27. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy vita során olyan brutálisan bántalmazta saját fiát, hogy az életveszélyes állapotba került – derül ki a Pest Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Az akkor 46 éves, a Pest vármegyei Kiskunlacházán élő férfinél 2021 szeptemberében volt látogatóban az akkor 20 éves fia. A vádirat szerint a fiú ugyan gyerekkora óta félt az agresszív természetű apjától, mégis járt hozzá látogatóba, mert tartott attól, hogy ha megszakítja vele a kapcsolatot, akkor a családjára támad.

A szeptember 2-i látogatáson összeszólalkoztak azon, hogy a férfi szerint a fiú keveset van vele. A fiú ekkor hazaindult, de az utcán az apja utolérte, pofon vágta, és visszaparancsolta a házba. Pár óra múlva a fiú újra hazaindult, ekkor a ház kapujáig jutott, ami zárva volt. A férfi ekkor is utánament, több alkalommal fejen és arcon ütötte, illetve egyszer mellkasán megrúgta.

Ezután felvett az udvaron egy törött tükördarabot, és azzal hatszor hátba szúrta a fiút, miközben az kiáltotta, hogy megöli.

A rendőröket a fiú segélykiáltásait meghalló szomszédok értesítették. A Police.hu beszámolója szerint a járőrök „egy sokkos állapotban lévő, több sebből vérző fiatalembert találtak a ház előtt”. A fiúnak annyit sikerült elmondania, hogy az apja ugrott neki, ököllel verte és üvegdarabbal vagdosta, szurkálta. A rendőrök mentőt hívtak, kórházba vitték, ahol életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Orrcsonttörése mellett az egyik szúrás miatt légmelle keletkezett.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A járőrök közben a helyszínen elfogták az apát. Az első kihallgatásán P. Balázs tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és nem tett érdemi vallomást.

A Pest Vármegyei Főügyészség most emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfival szemben.

A nevelőanyját is zsarolta

Nem ez az egyetlen ügy, ami miatt bíróság elé kell állni a férfinak. Az ügyészség folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt is vádat emelt ellene.

A vádirat szerint a férfi 2021 nyarán a nevelőanyjához költözött, miután egy korábbi erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott fegyházbüntetéséből szabadult. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, többször is pénzt kért a nőtől, illetve eladogatta annak elektromos eszközeit. Az idős asszony nem merte ezt szóvá tenni, mert félt attól, hogy a férfi agresszíven fog erre reagálni.

Miután az értékesebb ingóságokat már eladta, és az asszony nyugdíja kettejük megélhetését nem fedezte, a férfi elhatározta, hogy kölcsön felvételére kényszeríti a nőt.

Kiabálva, veréssel fenyegetve sikerül annyira megfélemlítenie, hogy a nő egy magánszemélytől, illetve egy pénzügyi szolgáltatótól 900 000 forint kölcsönt vett fel. Ebből az összegből 800 000 forintot át is adott a férfinak.

A férfi folyamatosan nyomás alatt tartotta az idős nőt, volt, hogy bántalmazta, és előfordult, hogy karján szúrta meg egy hámozókéssel. Végül az idős asszony elmenekült az otthonából a testvéréhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!