Beszólások és borzongások – ilyen volt a Telex Tusványosa

2023. július 27. – 05:04

Beszólások és borzongások – ilyen volt a Telex Tusványosa
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nincsen Tusványos Telex nélkül – idén is ott voltunk a Fidesz erdélyi fesztiválján, hogy megmutassuk olvasóinknak, mi történik, ha Budapesttől 700 kilométerre a tikkasztó hőségben összejön egy sor vezető kormánypárti politikus a holdudvarhoz tartozó beszélő fejekkel és bulizni vágyó erdélyi fiatalokkal.

Szerkesztőségünkből hatan tudósítottunk a helyszínről (három újságíró, két videós, valamint egy fotós), négy nap alatt közel harminc cikket és videót készítettünk Tusnádfürdőn. Beszámoltunk a miniszterek, államtitkárok és megmondóemberek legfontosabb beszélgetéseiről, és minden aktuális témáról igyekeztünk megkérdezni az érintetteket.

A Telexnek nyilatkozott a helyszínen: Navracsics Tibor, Nacsa Lőrinc, Csák János, Gulyás Gergely, Kósa Lajos, Hollik István, Deutsch Tamás, Nagy István, Orbán Balázs, Semjén Zsolt, Boldog István, Németh Zsolt, Kocsis Máté, Maruzsa Zoltán, és tettünk egy újabb kísérletet Szánthó „fake news” Miklóssal is.

Túlfeszítené a hírlevél kereteit, ha minden anyagot összeszednénk, de felidézünk néhányat az emlékezetesebbek közül.

Nálunk lehetett olvasni, hogy L. Simon László szerint nem biztos, hogy jól osztják el a kulturális támogatásokat, de arról is beszámoltunk, ahogyan a Nemzeti Múzeum igazgatója felteszi a kérdést: ugyan miért is vesznek tízezer példányt a Nemzeti Sportból?

Nem ez volt az egyetlen pillanat, amikor vezető fideszesek szembementek egymással. Kocsis Máté a Telex kamerái előtt pörkölt oda Szijjártó Péternek Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban. Ezt a videót néhány nap alatt közel 200 ezren indították el a YouTube-on.

Beszámoltunk egy médiás beszélgetésről is, ahol Puzsér Róbert kijelentette, hogy Orbán Viktor nemzeti tulajdonba vette az Origót, és kiderült, hogy a csöcskontent a legjobb, amit tenni tud vele. Más felütéssel, de megkérdeztük Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját, aki lapunknak elmondta: szereti az Origót.

Meglepő mondásokból sem volt hiány az idei fesztiválon. Karsay Ferenc fideszes polgármester arról beszélt, hogy nekik sem tetszik a központosítás, Csák János miniszter pedig arról értekezett, hogy szerinte a koreaiak a rokonaink, csak az a helyzet, hogy Dzsungáriából ők keletre mentek, mi pedig nyugatra.

Nálunk borzonghatott meg az olvasó először Bayer Zsolt kirohanásain változatos témákban (a cikk szövege felkavaró, tényleg csak erős idegzetűek kattintsák), Semjén Zsolt a Telexnek jelentette ki, hogy vannak meleg barátai, és nekik is elmondja, hogy amit tesznek, az bűn, de a Tusványoson koncertező Péterfy Bori is nekünk nyilatkozta, hogy zenélni jött a fesztiválra, nem a sötétséghez.

Orbán beszédét percről percre közvetítettük a helyszínről, készült róla videós összefoglaló, a budapesti szerkesztőségben pedig elemzés. Összességében a fesztiválon annyira sok anyagot forgattunk, hogy a családtámogatási rendszer átalakításáról és az európai rekordernek számító magyar inflációról szóló körkérdésünket csak napokkal Tusványos után tudtuk összerakni.

Ennyi energiát azért tudtunk beletenni a tusványosi tudósításba, mert olvasók ezrei anyagilag is mellettünk állnak. Ha szeretnétek, hogy ott lehessünk a legfontosabb történések helyszínén, akkor támogassátok rendszeresen a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!