Séta közben eltűnt az erdőben, de két helyi rendőr még a sötétben is megtalálta

2023. július 26. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hét pénteken egy nő és 83 éves édesapja sétálni indultak a Kisgyőr és Bükkszentkereszt közötti erdőbe, ahogy már korábban is tették. A terület némi előkészülettel és helyismerettel ideális kirándulóhely, mert szinte érintetlen – bár található a közelben egy 33 éve elhagyatott laktanya, aminek egy részét már visszaszerezte a természet.

A nő és apja este fél hét körül indultak be az erdőbe, és egy darabig minden a terv szerint haladt. A visszaúton azonban a férfi azt mondta a lányának, hogy elfáradt, menjen csak előre, majd követi. A nő hazament a Nyékládháza külterületén lévő hétvégi házukhoz, és várta édesapját – írja a Police.hu.

Mikor érezte, hogy már vissza kellett volna érnie, felhívta a környéken lakó ismerősöket, hogy nem tért-e be hozzájuk az apja beszélgetni. Azonban senki nem látta, úgyhogy este 11 körül hívta a segélyhívót.

A házhoz Bányi Tamás főtörzsőrmester, Harsány körzeti megbízottja és Nyeste Gábor főtörzsőrmester Bükkaranyos körzeti megbízottja ment ki, ott találkoztak az avasi járőrökkel. A rendőrök megegyeztek, hogy Bányiék jobban ismerik a környéket, úgyhogy ők mennek az erdőbe és a laktanyába, az avasi járőrök pedig helyben gyűjtenek adatokat.

„Tervszerűen kutattuk át a nagy kiterjedésű objektumot. Zseblámpáinkkal az épületek mögé is bevilágítottunk, de az idős férfit nem találtuk. Ezután a laktanya felől a Pingyom és Nyékládháza felé vezető ösvényeket jártuk be, és az azok közötti erdős-bozótos részeken is kutattunk. Mindenfelé pásztáztunk, a nagyobb bokrokba közelebbről is bevilágítottunk, és a legapróbb neszre is figyeltünk. Közben gyakran beszéltünk telefonon a bejelentővel, főleg amikor keresztező ösvényhez értünk, hogy kiderítsük, korábban sétáltak-e arrafelé”

– mondta Nyeste. A két megbízott elismerte, hogy azért aggódtak egy kicsit.

„Tartottunk tőle, hogy megriasztunk egy vadállatot, ami veszélyes lehet ránk, de az ugyanolyan valószínűnek tűnt, hogy az eltűnt férfi szenvedett ilyen jellegű sérülést, és ájultan fekszik valahol”

– mutatott rá Bányi.

Egyszer csak, mikor sem a tevékenységirányítóval, sem a bejelentő nővel nem beszéltek, neszezést hallottak, ágak ropogását. Nem tudták eldönteni, hogy ember, vagy állat, de odavilágítottak, és emberi alakot láttak. Mikor megszólították, válaszolt is.

Szerencsére pont a 83 éves férfi volt, akit kerestek. Kimerült volt, de apróbb horzsolásokon kívül nem volt semmi baja. Nagyon örült a rendőröknek, akik két oldalról támogatva kísérték ki az útra, ahova odahívták az avasi kollégákat az autóval és egy mentőt. A férfi azt mondta, hogy az ösvényt kereste, de nem találta, és csak egyre jobban eltévedt.

„Neki és nekünk is szerencsénk volt, hogy útközben egyetlen vadállattal sem találkoztunk”

– mondta Nyeste. Úgy látják, hogy a kicsit több mint kétórás kutatás a helyismeretük miatt volt sikeres.

„Vaksötétben is tudjuk, hol vagyunk, ami a bükki erdő sűrűjében valóban nem olyan egyszerű.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!