Egy hete nem működik a Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja

2023. július 25. – 21:57

Másolás

Vágólapra másolva

Már egy hete nem működik a Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja – erősítette meg az RTL Híradójának az oldalt üzemeltető cég. Az oldalon többek közt azt is lehetne böngészni, hogy egyes tanárokból mekkora a hiány az országban.

Ezen az oldalon lehet, illetve lehetne megtalálni könnyedén bármilyen állami állást. A napokban a Telex olvasói is panaszkodtak a hibára, nem értették, hogy miért nem kommunikálnak semmit az oldallal kapcsolatban. Most az üzemeltető IdomSoft Zrt. arról beszélt az RTL-nek, hogy egy alkalmazáshiba miatt történt a leállás, de már dolgoznak a megoldáson. Azt azonban nem tudták megmondani, hogy mikorra állhat helyre a felület.

Az állásportált maga a Belügyminisztérium hozta létre 297 millió forint uniós támogatásból.

Az oldalon például azt is lehet ellenőrizni, hogy egyes tanárokból mekkora a hiány az országban.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a leállásnak köze lehet ahhoz, hogy meg szeretnék akadályozni azt, hogy kiderüljön, hány tanár mondott már fel, hány helyen keresnek pedagógusokat.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke arról beszélt az RTL-nek, hogy ezen az oldalon tudnak a leggyorsabban és legegyszerűbben állást találni a tanárok, óvónők, színházi dolgozók, börtönőrök vagy épp falugondnokok. „Tényleg az egész országban mindenki láthatja, hogy egy adott helyen kire van szükség. Ezeket az álláshirdetéseket tudták továbbítani egymásnak a kollégák, és ez most egy olyan időszak, amikor nagyon fontos lenne, hogy egy ilyen portál működjön” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!