A hét közepére 10 fokos lehűlést hoz a hidegfront

2023. július 24. – 07:25

Másolás

Vágólapra másolva

Heves zivatarokkal, a hét közepére tízfokos lehűléssel érkezik meg a hidegfront Magyarországra, írja az Időkép.

Hétfőn még igazi strandidő lesz: 31-36 fokos kánikula jön, sokat fog sütni a nap. Késő délutántól, estétől egy északnyugat felől közeledő hidegfront hatására az ország északi felén egyre többfelé kell zivatarokra számítani. 100 km/órát meghaladó szél és nagy méretű jég kísérheti a zivatarokat, emiatt a legtöbb északi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Heves zivatarok főként délen és keleten várhatók. Északon és nyugaton 24-29, délen és keleten még 30-36 fok várható.

Szerdán is számítani kell még záporokra, zivatarokra. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon, majd a középső tájakon is többfelé viharos lesz. Ekkora már országszerte jelentős lehűlés jön, keleten még 26-29, máshol már csak 19 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökre a front elhagyja a térséget, hajnalban a szélcsendes völgyekben 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben nem lesz melegebb 22-27 foknál.

Pénteken ismét melegebb levegő érkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!