Vádat emeltek a 22 évig vonatbalesetnek tartott kecskeméti gyilkosság miatt

2023. július 21. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat két, akkoriban kidobóként dolgozó férfival szemben. A kidobók egy kecskeméti diszkóban még 2000 októberében megvertek egy férfit, majd az eszméletlen sértettet a közeli vasúti sínek közé fektették azért, hogy a halálát vonatbalesetnek álcázzák – írja közleményében az ügyészség.

Tavaly decemberben egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság feltételezett közreműködőit kapták el a rendőrök. 2000 őszén egy 24 éves fiatalt a Silver diszkó biztonsági őrei bántalmaztak, majd kidobták a helyről. Később a férfit elgázolta a vonat, aki azonnal belehalt a sérüléseibe. Az akkori vizsgálatok nem találtak bizonyítékot arra, hogy gyilkosság történt volna. Később azonban új információk jutottak el a rendőrökhöz.

A férfi holttestét exhumálták, és a vizsgálatok során megállapították, hogy az áldozat koponyáján keletkezett sérüléseket nem kizárólag a vonat okozhatta.

Az ügy részleteiről most közölték, hogy a sértett férfi 2000. október 1-én, hajnalban érkezett a kecskeméti szórakozóhelyre, az egyik kidobó röviddel az érkezése után már ki is akarta rakni. A férfi viszont nem akart távozni, dulakodni kezdtek, a kidobó ököllel és viperával ütötte. A verekedésre felfigyelt a másik kidobó is: csatlakozott társához, majd a szórakozóhely ajtajához vitték a férfit. Menet közben a fejét többször viperával ütötték, amitől eszméletét vesztette.

A kidobók felelősségre vonás elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, az ölést vonatbalesetnek fogják álcázni.

A magatehetetlen férfit azért a közeli vasúti sínhez rángatták, a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A kidobók abban bíztak, hogy a vonat olyan sérüléseket okoz, amik elfedik a bántalmazás nyomait. A sínre fektetett férfit az érkező vonat elgázolta, amitől azonnal életét vesztette. A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!