Záporok és zivatarok tartják 30 fok alatt a hőmérsékletet

2023. július 21. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken az országban egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok. Az ország déli felében mutatkozik legnagyobb esély heves zivatarok előfordulására, ezekhez 1-2 centiméteres jég, rengeteg eső, és 60-90 km/h-s szél társulhat – írja a Meteorólógiai Szolgálat.

Az országban folytatódik a felhőzet növekedése, vastagodása, de délnyugaton és délen több órára is kisüthet a nap. Az átvonuló viharoknak a velejárója, hogy mérséklődik a meleg, már csak a déli, délkeleti megyékben alakul 25 fok közelében a napi középhőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki.

A hétvégére az Időkép azt írja, hogy eleinte napos idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Jégesővel, felhőszakadással, viharos széllel kísért heves zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak. A maximumok 26 és 31 fok között alakulhatnak. De vasárnap már túlnyomóan napos idő várható, csak néhol, északkeleten, keleten fordulhat elő zápor, újra 30 fok fölött lesz a maximum-hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!