Berúgott, bepakolta a családot a kocsiba, így indult volna nyaralni, de lekapcsolták

2023. július 20. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság július 14-én estétől másnap reggelig komplex közlekedésrendészeti akciót szervezett – írja a Police.hu.

Az éjszaka alatt tíz embert állítottak elő: kettőt ittas-, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószerfogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt.

A ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított autóban egy család utazott: az ittas állapotban vezető férfi a feleségével és két gyermekével együtt éppen nyaralni indult. A családfő ellen büntetőeljárás indult.

Szabálysértési feljelentést összesen tizennyolc emberrel szemben tettek:

  • Három alkalommal forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt – ezekben az esetekben a forgalmi engedélyt is elvették.
  • Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben.
  • Az intézkedő rendőrök kilenc közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két engedély nélkül tartott gáz- és riasztópisztolyt. Ezeket elvették, a birtoklókkal szemben szabálysértési eljárást indítottak.

Az akcióban egyébként a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, valamint polgárőrszervezetek is részt vettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!