Több hűtőbe is bemászott a kiskunhalasi férfi, térkapunak hitte őket

2023. július 19. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Június 1-jén hajnalban arra lett figyelmes egy kiskunhalasi pékség eladója, hogy hangok jönnek a vásárlótérből, a bejárati ajtóra kitett „zárva” tábla ellenére. A zajok forrását kutatva egyszer csak meglátott egy férfit, aki először kidobált minden terméket az egyik hűtőből, majd bemászott és magára csukta az ajtót. Erről a police.hu számolt be.

Ilyen kipakolt hűtőket hagyott maga után a rongáló – Fotó: police.hu
Ilyen kipakolt hűtőket hagyott maga után a rongáló – Fotó: police.hu

Nem ez volt aznap az egyetlen ilyen eset. A kiskunhalasi rendőrséghez két másik hasonló bejelentés is érkezett. Az említett férfi egy dohányboltban is becélozta a hűtőszekrényt, de egy élelmiszerbolt ugyanilyen berendezésében tárolt termékeket is kidobálta. Tetteivel közel százezer forintos kárt okozott.

2023. július 18-án azután vették őrizetbe a 22 éves kiskunhalasi lakost, hogy előző éjszaka egy családi házba is betört, majd ott is feltépte a hűtőt és kidobálta a benne lévő élelmiszereket. A ház lakója pont akkor vette őt észre, mikor már be akart mászni a hűtőbe.

A gyanúsított nem tagadta, hogy valóban bemászott a hűtőszekrényekbe. Tetteit azzal magyarázta, hogy némi kristály fogyasztása után a berendezéseket térkapunak hitte. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a kiskunhalasi férfi valóban valamilyen kábítószer hatása alatt állhatott-e.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a kristály néven ismert anyag és a többi új típusú pszichoaktív szer fogyasztása különös veszélyekkel járhat. Különösen azért, mert kémiai összetételük – így az emberi szervezetre és pszichére gyakorolt hatásuk is – ismeretlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!