Közel harminc facsemetét megrongáltak a XX. kerületben, a Pilisi Parkerdő Zrt. feljelentést tett

2023. július 18. – 13:45

Közel harminc facsemetét megrongáltak a XX. kerületben, a Pilisi Parkerdő Zrt. feljelentést tett
Fákat ültetnek a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programját ismertető sajtótájékoztatón a XX. kerületi Újtelepi-parkerdőben 2023. május 8-án – Fotó: Mónus Márton / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Pilisi Parkerdő Zrt. a rendőrségen, mert valakik elpusztították a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen ültetett facsemetéik közel kétharmadát a XX. kerületben, írja az MTI.

A Pilisi Parkerdő Zrt. idén májusban a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen negyven facsemetét ültetett el az újtelepi parkerdőben. A vállalat szerint ez az atlétikai világszövetség fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő városierdő-fejlesztési programjának közös, jelképes akciója volt.

Az eddigi információk szerint az ismeretlen tettesek július 1-jén este az elültetett facsemeték közül közel harmincat megrongáltak, illetve elpusztítottak. A Pilisi Parkerdő munkatársai megpróbálják a menthető facsemetéket visszametszéssel megőrizni, az elpusztítottak helyére pedig újakat ültetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!