Hálapénzes szolnoki orvost fogtak el a rendőrök, 37 millió forintot foglaltak le tőle

2023. július 18. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Jász-Nagykun-Szolnok Rendőr-főkapitányság egy szolnoki orvos ellen. A Police.hu híre szerint az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult az orvossal szemben, akit 2023. július 17-én hétfőn tetten is értek a nyomozók az egészségügyi intézményben. Ezután elfogták és előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságra.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el a kórházban nyújtott ellátásért, annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el.

A gyanúsítás szerint összesen 41 alkalommal fogadott el betegeitől pénzt. Kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le.

Az eljárás során a vesztegetői oldalon is további kihallgatások várhatók.

Nemrég a fehérgyarmati kórházban is elfogtak két orvost, miután a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el. Emiatt szünetelt a szívbetegek ellátása a fehérgyarmati kórházban.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!