Megérkezett a vihar, a Mátrában jégeső is esett

2023. július 17. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este visszavonta a másod- és harmadfokú riasztásokat, de az elsőfokú riasztások továbbra is érvényben vannak az ország keleti határánál.

Hétfőn délutánra megérkezett a vihar több településre, heves zivatarok miatt harmadfokú riasztást adtak ki Észak-Magyarország egy részére. Nógrád megyében több mint hetven riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint hétfő estig Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső és helyenként felhőszakadás is társulhat. A heves zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és 90-100 kilométer/óra feletti szélroham kísérheti. Az országban vonuló zivatarlánc egészen Szlovákiáig felnyúlik, a Mátrában jégeső is hullott, írja az Időkép.

Nógrád megyében a tűzoltók többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közutakról, épületekről és járművekről. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan helyek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. További riasztások érkeztek Salgótarján, Mátraterenye, Nemti, Kazár, Etes és Bátonyterenye településekről is – olvasható a közleményben.

Az esti órákban a zivatarok fokozatosan lecsengenek és elhagyják az országot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!