Bayer Zsolt Mongóliáról forgat a köztévének

2023. július 17. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Bayer Zsolt forgatókönyvíró, Krulik Marcell operatőr és Kálomista Márton producer (Kálomista Gábor fia) 14 epizódos dokumentumfilmet készítenek Mongólia történelméről, kultúrájáról és szokásairól – mindez úgy derült ki, hogy egy hete megírta az Ikon nevű mongol újság, amit a 24.hu vett észre.

A mongol lap beszámolója szerint az alkotókat fogadta Ulánbátor szociális ügyekért és környezetvédelemért felelős alpolgármestere, Z. Tömörtömöö is. A forgatócsoportot pedig Obrusánszky Borbála nagykövet is elkísérte. Kálomista Márton a lapnak úgy nyilatkozott, hogy sok éve szeretett volna dokumentumfilmet készíteni Mongóliáról.

„Amikor bemutattam a film ötletét a kormánynak, azonnal jóváhagyta. Ez a munka ugyanis összhangban van hazánk politikájával. Filmünk lelke a mongol kultúra, a hagyományok és a gyönyörű természet. Valamint azt is gondolom, hogy filmünk a mongol és a magyar kultúra hasonlóságait, közös vonásait mutatja be.”

A 24.hu megkereste Kálomista Mártont, aki a sorozattal kapcsolatban csak annyit válaszolt, hogy a sajtó képviselőit időben tájékoztatni fogják.

Bayer Zsolt egyébként a Magyar Nemzetben útinaplót publikál az útról, az első beszámoló június 28-án jelent meg, most a hetedik résznél tart a sorozat. Bayer korábban már több, hasonló útifilm-sorozatot is forgatott, például feltámasztotta Rockenbauer Pál Másfélmillió lépés Magyarországon című országjáró sorozatát is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!