Karácsony Gergely: Ahogy a családtagjaimat, úgy szeretlek titeket is

2023. július 15. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely jött következőnek. A főpolgármester úgy köszöntötte az embereket, „jó estét, Pride, jó estét, szerelem”. Karácsony szerint neki természetes, hogy eljött a felvonulásra, de ezt egyben kötelességének is látja. Természetes neki, hogy fejből mondja a szöveget, mondhatná azt is szerinte, hogy „befóliázták”.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„Ahogy a családtagjaimat, úgy szeretlek titeket is”, mondta Karácsony, aki szerint a Priode egy politikai esemény helyett inkább örömünneppé vált, de még mindig nem szabad mindenki. „Ahol az LMBTQ-emberek nem szabadok, ott senki sem szabad. Ahol a roma emberek nem szabadok, ott senki sem szabad. Ahol nem szabadok a diákok, ott senki sem szabad”.

Karácsony szerint azért is kell, hogy sokan legyenek, mert akkor egy nagy céltáblává válnak, és arra már nem fognak lövöldözni. Ezért kell szeritne a többségi társadalomnak is itt lennie.

A főpolgármester szerint Budapest egy sziget, de lehetne szárazföld is, „de ha kell, megőrizzük ezt a szigetet, amíg nem lesz az egész ország szabad”. „Vigyázzatok rá, szeressétek ezt a várost, mert ez a város is szeret titeket!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!