Leszakadt a felsővezeték, a nyílt pályán áll egy vonat Cegléd és Budapest között

2023. július 15. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel között a Nyugati pályaudvar és Debrecen/Szeged közötti vasútvonalon – írja a Máv a honlapján. Mivel a kétvágányos vasútvonal másik vágányát éppen felújítják, így megbénult a közlekedés az ország egyik legforgalmasabb vonalán.

Egy olvasónk írta meg a Telexnek, hogy a Szegedi Napfény IC vonaton ült, amikor Cegléd után hangos csattanást hallott, nem sokkal később pedig a vonat a nyílt pályán megállt. Az utasoknak annyit mondtak, hogy leszakadt a felsővezeték, és addig a vonatban kell várakozniuk, amíg segédmozdony nem érkezik. Kint több mint 30 fok van.

Rákérdeztünk az esetre a MÁV-nál, ahol a fenti sztoriból csak annyit erősítettek meg, hogy valóban felsővezeték-szakadás van, ami miatt a vonalon egyelőre nem közlekednek vonatok. Ez a MÁV legfontosabb vonalai közül kettőt is érint, a Budapest és Debrecen, valamint a Budapest és Szeged közöttit.

A MÁV azt írta az esetről, hogy a helyszínre pótlóbuszokat rendeltek, megpróbálják átszervezni a közlekedést, de egy-két órás késésekkel kell számolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!