Egy nap alatt összedobtak 13 millió forintot a Kutyapárt támogatói az ÁSZ-büntetésre

2023. július 14. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Szűk egy nap alatt összejött a Kétfarkú Kutyapártnak az a 11,2 milliós bírság, amit az Állami Számvevőszék szabott ki a szervezetre tiltott pártfinanszírozás miatt. A párt közösségi finanszírozási kampányt hirdetett csütörtökön az összeg kitermelésére, közleményük szerint péntek délutánig 1466 támogatójuk 13 210 000 forintot dobott össze.

Az MKKP ugyanakkor még nem hagyta abba a gyűjtést, ugyanis mint írják, egy másik, 180 milliós ÁSZ-büntetés is lebeg a fejük felett. Ebben a másik ügyben azt kifogásolja a számvevőszék, hogy a 2022-es választásokra kapott állami kampánytámogatást közcélú projektekre költötte el a párt: pályázatot hirdetett civil szervezeteknek és magánszemélyeknek 200 millió forint értékben.

Az ÁSZ-vizsgálat az MKKP 2020-2021-es működési és gazdasági ellenőrzése során azt a problémát találta, hogy a tábor és az iroda bérlése során nem volt kellő módon elkülönítve a párt és a pártalapítvány költése. Az ezért kiszabott 11,2 milliós büntetés felét már le is vonta a Magyar Államkincstár a nekik járó állami támogatásból, aminek következtében a csütörtöki közlemény szerint veszélybe került a párt működése, ezért indították a gyűjtést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!