Évi 60 ezres bölcsődéztetési támogatást vezet be és háromszorosára emeli az iskolakezdési támogatást Józsefváros

2023. július 13. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Évente 60 ezer forintos bölcsődéztetési támogatást igényelhetnek szeptembertől azok a VIII. kerületi családok, akiknek bölcsődés korú gyermekük van, az önkormányzat háromszorosára emeli az iskolakezdési támogatást, és minden kerületi rászoruló diák BKK-bérletet kap – jelentette be a józsefvárosi polgármester a Facebook-oldalára kiposztolt videóban.

Pikó András közleményt is küldött erről, azt írta, hogy a bölcsődéztetési támogatás szociális rászorultságtól függ, azok a családok részesülhetnek benne, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 100 ezer forintot, az ehhez kapcsolódó nyomtatványt az önkormányzat honlapjáról lehet majd letölteni.

Az iskolakezdési támogatásról azt írta, az automatikusan jár minden első osztályos gyerek szüleinek, nem kell kérelmet benyújtani hozzá, év végéig beváltható a Józsefváros-kártya-elfogadó helyeken, 15 ezer forint értékben.

A bérlettámogatás a 14 és 18 év közötti, rászoruló józsefvárosi fiataloknak jár, ezt a jogosultak utalvány formájában kapják meg, miután igényelték az önkormányzattól, értéke a kedvezményes éves bérlet összegének felel meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!