Selmeczi Gabriella: Nem maradhat válasz nélkül az a bírósági döntés, ami szerint transzneműeknek is jár a Nők 40

2023. július 12. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget” – mondta a Magyar Nemzetnek Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arra reagálva, hogy a Veszprémi Törvényszék döntése szerint transznemű nőknek is jár a Fidesz 2010-es választási ígérete. Selmeczi azt mondta, kíváncsi rá, hogy az érintett bíró részt vett-e valamelyik Soros-szervezet LMBTQ-érzékenyítésén.

„A mostani ügyből az is látszik, hogy igenis létezik az LMBTQ-propaganda. Azonban a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek változatlanul az az álláspontja, hogy csak biológiai nemek vannak. Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni” – mondta Selmeczi a lapnak. Szerinte az eset nem maradhat válasz nélkül a jogalkotók részéről, ezért törvénymódosításra van szükség, és reméli, hogy a Fidesz–KDNP áttekinti a törvényeket, és ha kell, akkor módosítja azokat.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, július elején a Veszprémi Törvényszék Angyal Elvira ügyében – akit a perben a Háttér Társaság képviselt – kimondta, hogy transznemű nőknek is jár a Nők 40 néven ismert nyugdíjkedvezmény. Elvira a Telex olvasóinak onnan lehet ismerős, hogy 2021 novemberében mi is forgattunk vele és párjával, Csillag Tamarával egy videót. Mindketten transznemű nők, de csak Elvira tudta időben hivatalosan megváltoztatni az adatait. Ez viszont lehetővé tette, hogy bár mindketten nők, mégis össze tudjanak házasodni.

Az Elviráról és Tamaráról szóló, 2020-as videónkat itt meg tudja nézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!