A szabadság hangja dübörög majd a keleti országrész felett pénteken

2023. július 12. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

A szokásosnál erősebb hanghatásokra kell számítani a NATO Neptun Strike hadgyakorlatán repülő gépek miatt pénteken 13 és 16 óra között Mezőkövesd, Eger, Tiszafüred, Debrecen, Karcag, Gyöngyös és Jászberény térségében – közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán.

A NATO Neptun Strike gyakorlatán szerdától péntekig a magyar, az amerikai és a spanyol légierő repülői hajtanak végre feladatokat az ország légterében. A gyakorlaton a Magyar Honvédség JAS 39 Gripen, az amerikai légierő F/A-18 E/F Super Hornet és a spanyol légierő Harrier repülői vesznek részt.

Böröndi Gábor, aki a váratlanul felmentett Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy utódja lett a Honvéd Vezérkar élén, május elején egy állománygyűlésen azt mondta, hogy a jövőben a hadseregben sok kiképzés, felkészítés, gyakorlat várható, és ezért a lakosságtól megkeresések érkeznek majd. Mint az eligazításon a jelenlévőknek mondta, ezekre a panaszokra úgy kell majd reagálni, hogy

„hölgyem, uram, amit ön hall, lát, az a szabadságnak a hangja. Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja. Ha a Leopard lő éjszaka Szomódon, az a szabadság hangja. Az a magyar szabadság hangja.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!