Fideszes önkormányzati képviselőknek és a polgármesternek is jutott hely a XVI. kerület pénzéből szervezett nizzai tanulmányúton

2023. július 11. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

13 millió forintba került az a tanulmányút, amit a XVI. kerület szervezett Nizzába. Az utazáson 39-en vettek részt, köztük kerületi iskolák igazgatói, de az utasok közé befértek fideszes önkormányzati képviselők és a kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter is - írja a 24.hu.

Májusban az RTL riportjából derült ki, hogy a négynapos tanulmányúton vett részt az Észak-Pesti Tankerületi Központ vezetője több iskolaigazgatóval együtt Nizzában a XVI. kerület pénzéből. A polgármester akkor azzal indokolta az utazást, hogy „évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút”.

A kerület DK-s képviselője, Nemes Gábor és a momentumos Hollai Gábor közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzathoz. Az önkormányzat válaszából kiderült, hogy:

  • Az utazás 13 millió forintba került.
  • És nem csak oktatási intézmények vezetői vettek részt rajta, hanem többek között a polgármester, Ács Anikó és Szász József alpolgármesterek, valamint a szintén fideszes Antalóczy Csaba és Dobre Dániel is.
  • Az öt képviselőn kívül az önkormányzat négy irodavezetője és a kerület aljegyzője is részt vett a kiránduláson.
  • A résztvevők közt volt a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársa is.

Kovács Péter a 24.hu-nak megerősítette, hogy ő is részt vett az utazáson, de megjegyezte, hogy a tanulmányutat az önkormányzat és a résztvevők közösen finanszírozták. A polgármester közölte, a tanulmányúton az intézményvezetők – iskolaigazgatók, óvodavezetők, egyéb intézmények vezetői (például a mezei őrszolgálat vezetője, a művelődési ház vezetője) – vesznek részt. Továbbá az ezen önkormányzati területért felelős hivatali vezetők (irodavezetők), illetve önkormányzati vezetők (bizottsági elnökök, polgármester, alpolgármesterek) is.

Hangsúlyozta, nem luxusnyaraláson vettek részt, ugyanis fapados repülőjárattal utaztak, a reptér melletti 3 csillagos szálloda 3 ágyas szobáiban és a pótágyon voltak elszállásolva.

A Momentum helyi képviselőjének, Hollai Gábornak az önkormányzat azt mondta, azért Nizzába utaztak, mert klímavédelmi konferencián vettek részt a városban.

Kovács Péter a lapnak azt mondta, az utazás nemcsak tanulmányút volt, hanem „csapatépítő rendezvény is”.

Az adatigénylésre adott válaszból egyébként kiderült, hogy az utóbbi években is jelentős összeget költött az önkormányzat az utazásra:

2019-ben 8 millió forintot, 2021-ben 14 millió forintot, 2022-ben pedig több mint 10 millió forintot költöttek rá (2020-ban feltehetően a koronavírus-járvány miatt maradt ki az utazás). Az is kiderült, hogy 2019-ben Barcelonába szerveztek intézményvezetői tanulmányutat, 2021-ben Szentpétervárra, 2022-ben pedig Portóba utaztak. 2024-ben várhatóan Skóciába látogatnak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!