Kaposvár önkormányzata saját költségén elszállítja az 1400 tonna illegálisan elhelyezett szemetet

2023. július 10. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az emberek egészsége érdekében úgy döntött Kaposvár, hogy elszállítja a város három pontján illegálisan lerakott 1400 tonna hulladékot – mondta Kaposvár polgármestere a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, írja az MTI.

A képen az egyik kaposvári helyszínen felhalmozott szemét látható – Fotó: Magyarország Ügyészsége
A képen az egyik kaposvári helyszínen felhalmozott szemét látható – Fotó: Magyarország Ügyészsége

Szita Károly polgármester a döntést azzal indokolta, hogy a hulladék közelében lakóházak vannak, jön a meleg, „nem akarják, hogy baj legyen”. A hulladékot a helyi lerakóban, őrzött területen, szabályosan és biztonságosan helyezik el, a múlt hét kedden kezdődött munkálatok két héten át tartanak.

Az ügy előzménye, hogy a Somogy Vármegyei Főügyészség korábbi közleménye szerint egy férfi 2022 januárja és júliusa között több kamionnyi, összesen közel 1900 tonnányi szemetet vitetett Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, amelyet a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezett el. A férfi ellen különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.

A kaposvári önkormányzat az ügymenet lassúsága miatt döntött úgy, hogy maguk gondoskodnak a hulladék elszállításáról, mert semmi esélyt nem láttak arra, hogy enélkül a hulladék rövid időn belül eltűnne. De azt a polgármester jelezte: ha befejeződik a hatósági eljárás, igényelni fogják a szállítással kapcsolatos költségek megtérítését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!