Felfüggesztett börtönt kérnek a kőbányai szatírra, akit négy​ lány rugdosott ki a liftből

2023. július 10. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szeméremsértés vétsége miatt emeltek vádat azzal a huszonéves férfival szemben, aki 2022 októberében hazáig követett négy lányt, bement utánuk egy kőbányai társasházba, ahol a liftbe beszálló lányok előtt a nemi szervét mutogatta. A lányok erre kirugdosták a férfit a liftből, mielőtt beszállhatott volna – írja az Ügyészség.hu.

A vádirat szerint a férfi 2022. október 2-án hajnalban, a X. kerületben figyelt fel a négy lányra, akik hazafelé sétáltak – majd követni kezdte őket. A társasházhoz érve a lányok beléptek a lépcsőházba, ahova a férfi a még nyitott bejárati ajtón keresztül szintén bejutott, majd a lift előtt várakozó lányok után ment. Amikor megérkezett a lift, a lányok beszálltak, a férfi pedig lehúzta a nadrágja sliccét, beállt a lift ajtajába, hogy az ne tudjon elindulni, majd „szeméremsértő cselekményt végzett”. A lányok ütésekkel és rúgásokkal próbálták a lift ajtajából eltolni a férfit, aki azonban folytatta a cselekményt, majd belépett a liftbe, nekidőlt az egyik lánynak, és őt szeméremsértő módon megfogta. A lányok ezután védekezésképpen tovább rugdosták a férfit, aki végül felhagyott cselekményével, és elhagyta a helyszínt.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!