Itt a vége, már hetente sem fognak hazai adatokat közölni a koronavírusos esetekről

2023. július 7. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Megszünteti a heti adatszolgáltatást a koronavírus-fertőzöttek számáról a Koronavírus Sajtóközpont. A szervezet pénteken az MTI-vel azt közölte: miután Magyarországon hetek óta már csak szórványos, egyedi koronavírus-fertőzéseket diagnosztizálnak, vagyis járvány már nincs, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is hivatalosan megszüntette a globális vészhelyzetet, a koronavírus-fertőzöttek számáról szóló heti adatközlést megszüntetik. Az oltás természetesen továbbra is kérhető.

A napi adatközlés a járvány hivatalos magyarországi kezdete körül, 2020 tavaszán indult, ezután valamivel több mint egy éve, 2022 májusában heti adatközlésre álltak át. Aztán 2022 utolsó hetén bejelentették a kormányzati tájékoztató oldalon, hogy „a járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap” január 1-jével megszűnik, ami január 2-ára meg is történt. Azóta ha valaki a koronavirus.gov.hu-ra keres rá, a böngésző automatikusan a kormany.hu-ra irányítja át.

Ez azt jelenti, hogy az oldal archívumként sem működik tovább, tehát az sem használhatja, aki a korábbi heti/napi járványadatokat és járványügyi intézkedéseket böngészné.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!