„Jövő” feliratot írtak a Kossuth térre, száz kiló jeget olvasztottak el rajta

2023. július 4. – 10:34

„Jövő” feliratot írtak a Kossuth térre, száz kiló jeget olvasztottak el rajta
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Lengyel Tamás színész Radnóti Miklós „Száll a tavasz” című versét szavalta el a Kossuth téren, miközben egy krétával rajzolt „JÖVŐ” feliratra száz kilogramm jeget borítottak ki a státusztörvény ellen demonstrálók. A Pedagógus Egység akciójával azt szeretnék szemléltetni a tüntetők, hogy a jövő olvad el a státusztörvény elfogadásával.

Imre Szilvia pályaelhagyó tanár azt mondta: jól látszik majd, hogy folyik szét a jövőnk. Gajzágó József, az Egységes Diákfront tagja azt mondta: nagyon dühösek, de aktivistáikkal folytatják, a mai nap arról fog szólni, hogy elmondják, hogyan.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Az Országgyűlés kedd délelőtt szavaz a státusztörvényről, amit az ellenzék és a kritikusok is bosszútörvénynek hívnak, utalva ezzel arra, hogy szerintük a törvény egy válasz a pedagógusok másfél éve tartó tiltakozására. A törvény elfogadásának idejében az Egységes Diákfront, az aHang és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezett demonstrációt a Kossuth térre, egyelőre körülbelül 50-100-an vannak kint. Élőben fogják követni a Parlamentben zajló szavazást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!