Elnézést kért egy ügynökség, mert a Fülöp-szigetekről forgatott reklámban Braziliát és Indonéziát mutatták

2023. július 3. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenkitől elnézést kért a DDB Philippines Fülöp-szigeteki reklámügynökség, mert a Szeresd a Fülöp-szigeteket című, turizmust élénkítő állami kampányhoz készült videóban több olyan képet is felhasználtak, ami Braziliában, Svájcban, az Egyesült Arab Emírségekben és Indonéziában készült – írja a Guardian. A videó a kampány hivatalos oldalán már nem elérhető, de más is feltöltötte.

A videóban szerepelnek indonéz rizsföldek és emírségi homokbuckák is. Az ország egyik legfontosabb bevételi forrása a turizmus, de az infrastruktúra elmarad a környező országokétól, így azok népszerűbbek. Tavaly 2,7 millió turista érkezett az országba, ami 68 százalékkal kevesebb, mint a járvány előtti forgalom.

A furcsa képeket egy Fülöp-szigeteki blogger, Sass Rogando Sasot szúrta ki, és az AFP tényellenőrei kiderítették, hogy azokon valóban nem a szigetország látható. A DDB sajnálja a történteket, állítólag véletlen volt.

„A megfelelő szűrési és jóváhagyási folyamatokat szigorúan be kellett volna tartani. Külföldi felvételek felhasználása a Fülöp-szigeteket népszerűsítő kampányban rendkívül helytelen, és ellentmond a Turisztikai Minisztérium célkitűzéseinek”

– írta közleményében a DDB.

Azt is hozzátették, hogy a videó a saját költségükön készült. A minisztérium reakciójában azt írta, hogy a DDB többször is megerősítette nekik, hogy csak a videóhoz készült anyagot használtak. A kampány nagyjából 900 ezer dollárba került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!