Orbán Viktor: Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak

2023. július 1. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatásán mondott beszédet. A miniszterelnök arról beszélt, olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng meg, ezért szükség van „erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsó sorban erős rendvédelmi szervekre”.

Orbán a beszéd elején kiemelte, hogy a tisztavatáson „erős, eltökélt és hazájukat szerető” fiatalok vesznek részt, ami „a mai világban nem mindennapi dolog”, és megdicsérte a szülőket, akik erre az útra terelték a gyerekeiket.

„Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér” – fogalmazott a miniszterelnök.

„Esküjük szerint Önök a magyar embereket, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálják. Önök ma vállalják, hogy nehéz időben is erősek maradnak, hogy megvédik a gyengéket és az elesetteket, hogy megfékezik mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik. És ezzel azt is vállalják, hogy a magyarok igazsága mellé erőt is állítanak” – mondta.

„Olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng. […] A rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van. Korunk nagy háborúja Magyarország tőszomszédságában zajlik, és közben délről migránsok tíz- és százezrei ostromolják határainkat.”

„Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre. Ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat.

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak.

Ezért minden egyes nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket” – fogalmazott Orbán.

Szerinte a rendőrök az elmúlt évtizedben kiérdemelték és megtartották a magyar emberek bizalmát, és visszaszorították a bűncselekmények számát. „Elmondhatjuk, hogy a Magyarország Európa egyik, vagy talán a legbiztonságosabb országa” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!