A Jobbik népszavazást kezdeményezett a kötelező kamarai tagdíjról

2023. június 29. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Népszavazást kezdeményezett a Jobbik-Konzervatívok arról, hogy kötelező legyen-e a kamarai tagság mellett befizetniük az évi ötezer forintos tagdíjat is a magyar vállalkozásoknak – jelentette be csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Lukács László, a párt alelnöke és frakcióvezetője.

Lukács arról beszélt, a tagdíjat attól függetlenül is kötelező megfizetniük a vállalkozásoknak, hogy kapnak-e cserébe szolgáltatást vagy nem, sőt, ha valaki elmulasztja befizetni, attól „adók módjára hajtják be”. A Jobbik szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Covid-világjárvány és az inflációval terhelt gazdasági időszakban sem nyújtott elegendő segítséget a magyar kisvállalkozásoknak, ezért nyújtották be a népszavazási kezdeményezést.

A Nemzeti Választási Irodának hatvan napja van megvizsgálni, hogy a népszavazási kezdeményezés megfelel-e a jogszabályoknak, ezután kezdheti meg a párt a népszavazást támogató aláírásgyűjtést.

Lukács sajtótájékoztatója itt meghallgatható:

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a népszavazási kezdeményezés sorsától függetlenül a jövőben is foglalkozni fognak a témával, és a kötelező tagdíj mellett magának a kötelező tagságnak a fontosságát is megkérdőjelezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!