Soroksár polgármestere: Amíg én vagyok a polgármester, addig ez a vegyianyag-elosztóközpont nem fog megépülni itt

2023. június 28. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Kína vasúton Magyarországra szállítaná Európába szánt vegyianyag-termelésének jelentős részét, hogy itt létrehozott elosztóközpontokból lássák el a kontinens akkumulátorgyárait és más ipari üzemeit. Az egyik lehetséges helyszín Soroksár lenne, ahol a vasúti vágányok mindössze pár tíz méterre futnak a kertváros lakóépületeitől – írta meg nemrég a Direkt36 a Telexen közzétett cikkében.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán kedden azt ígérte, hogy minden rendelkezésre álló jogi és politikai eszközzel fellépnek a kormány titkos tervei ellen, majd egy online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén azt fogja javasolni, hogy az önkormányzat az összes létező jogi eszközt ragadja meg annak érdekében, hogy „megállítsuk ezt az eszelős tervet”.

Karácsony szerint a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztése már most is megkeseríti a soroksáriak életét, de most az derült ki, hogy „nemcsak kínai tornacipők fognak utazni ezen a vasútvonalon, hanem olyan vegyi anyagok, amelyek súlyosan károsíthatják az egészséget”. A főpolgármester olyan előterjesztést visz be a közgyűlésre, hogy a beruházásra szánt soroksári területen véderdőt alakítsanak ki.

Szerdán reggel, a közgyűlés előtt Soroksár polgármestere, Bese Ferenc is reagált a kiszivárgott tervekre. A Facebookon közzétett videójában azt mondta:

„Szeretném megnyugtatni a soroksáriakat, hogy amíg én vagyok Soroksár polgármestere, addig ez az elosztóközpont nem fog megépülni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!